Polityka prywatności

Polityka prywatności

Sklep internetowy Mikoma.pl, działający pod adresem http://www.mikoma.pl, prowadzony jest przez MIKOMA Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa, z siedzibą w Poznaniu, ul. Kopanina 54/56, kod pocztowy 60-105, zarejestrowaną Krajowym Rejestrze Sądowym pod numerem 0000675532, NIP: 779-24-64-019, REGON: 367185096.

Niniejszy dokument określa jakie informacje o użytkownikach są gromadzone i przetwarzane przez sklep Mikoma.pl.

W celu dokonania zakupu (osoba prywatna) w sklepie Mikoma.pl użytkownik powinien założyć konto, podając następujące dane:

  • adres e-mail,
  • imię i nazwisko,
  • adres (ulica, kod pocztowy, miasto),
  • numer telefonu.

Dodatkowo klient musi zaznaczyć pole Polityka prywatności, co oznacza, że akceptuje niniejszą politykę prywatności.

W celu dokonania zakupu (firma) w sklepie Mikoma.pl użytkownik powinien założyć konto, podając następujące dane:

  • nazwa firmy,
  • NIP firmy,
  • adres e-mail,
  • imię i nazwisko,
  • adres (ulica, kod pocztowy, miasto),
  • numer telefonu.

Dodatkowo klient musi zaznaczyć pole Polityka prywatności, co oznacza, że akceptuje niniejszą politykę prywatności.

W sytuacji, gdy klient jako formę płatności wybiera DOTPAY, po potwierdzeniu danych, użytkownik zostaje przekierowany na stronę DOTPAY. Sklep Mikoma.pl nie przechowuje żadnych danych dotyczących transakcji (w szczególności numerów kart płatniczych, danych logowania do konta bankowego). Po zakończeniu płatności na stronie DOTPAY, sklep Mikoma.pl otrzymuje jedynie potwierdzenie opłacenia zamówienia.

Podczas przeglądania oferty sklepu gromadzone są automatycznie następujące informacje:

  • adres IP użytkownika,
  • typ przeglądarki,
  • typ systemu operacyjnego.

Dane uzyskane podczas rejestracji użytkownika wykorzystywane są przez sklep Mikoma w celu realizacji zamówienia. Dane Klientów mogą być przekazane wyłącznie firmom obsługującym transakcje płatnicze oraz firmom transportowym w celu realizacji umowy.


Bezpieczeństwo danych osobowych

Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych informujemy, że dane osobowe klientów wykorzystywane są wyłącznie do realizacji zamówienia oraz informowania klientów o oferowanych przez nas produktach (w wyniku dobrowolnej zgody klienta, który w każdej chwili może zrezygnować z otrzymywania treści marketingowych). Dane osobowe nie są udostępniane osobom trzecim.

 

Płatność przelewem

Prosimy o dokonanie przelewu (w wysokości wartości zamówienia wraz z kosztami przesyłki) na podany w e-mailu numer rachunku w terminie 5 dni od złożenia zamówienia. Przy tej formie płatności klient ponosi ryzyko zapłaty za towar, którego nie będziemy mogli sprowadzić, w takim przypadku kwota za niezrealizowaną część zamówienia będzie zwracana na konto klienta.

 

Płatność kartą kredytową

Bezpieczny serwis DotPay, z którego korzysta sklep "Mikoma", dokonuje autoryzacji następujących systemów kart płatniczych: VisaMasterCard/EuroCard (za wyjątkiem systemu Maestro), JCBDinners ClubPolcard.
DotPay akceptuje płatności poprzez mTransfer (BRE Bank mBank), usługę Płacę z Inteligo (bank PKO BP), MultiTransfer (BRE Bank MultiBank), Przelew24 (Bank Zachodni WBK), ING Online (ING Bank), BPHDeutsche BankNordea oraz wpłaty w formie dowolnego przelewu bankowego lub pocztowego.
Przy formie zapłaty kartą nie pobieramy żadnych dodatkowych prowizji. Po złożeniu zamówienia w sklepie www.mikoma.pll nastąpi przekierowanie na serwer DotPay, gdzie klient składający zamówienie poproszony zostanie o podanie w bezpiecznym i szyfrowanym połączeniu danych dotyczących swojej karty płatniczej. Na koniec zostajesz przekierowany z powrotem na strony sklepu "Mikoma", gdzie dowiadujesz się, czy transakcja została zrealizowana. Cała operacja trwa zaledwie kilkanaście sekund. Prosimy nie przekazywać nam danych karty w inny sposób niż podany powyżej, przesłanie numeru karty poprzez bezpieczne połączenie SSL na serwerze firmy DotPay.pl jest najlepszym sposobem dokonania zapłaty kartą, w takim przypadku do numeru karty nie będzie miał dostępu nikt oprócz banku rozliczającego.

Pozytywna autoryzacja karty nie jest równoznaczna z przelaniem środków z konta klienta na konto sklepu www.mikoma.pl. Podczas autoryzacji blokowana jest kwota określona zamówieniem. Potrącenie funduszy z konta klienta następuje w momencie realizacji zamówienia, wyłącznie za towar sprzedany klientowi, czyli za wysłane pozycje.

Newsletter

W przypadku wyrażenia zgody na otrzymywanie newsletter-a, dane podane podczas rejestracji lub zapisania do newsletter-a wykorzystywane będą jedynie do przetwarzania w celu przesyłania ofert marketingowych, jeżeli klient wyraził na to zgodę. W każdej chwili poprzez link dostępny w newsletterze można usunąć e-mail z bazy danych.

W przypadkach określonych w przepisach ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych Hurtownia Bielizny Mikoma, będąca właścicielem sklepu działającego pod adresem Mikoma.pl może przekazać dane podmiotom legitymującym się uprawnieniem do żądania ich przekazania.

W sytuacji dokonania zakupu przez Klienta, pracownicy sklepu Mikoma.pl mogą kontaktować się drogą elektroniczną lub telefoniczną w zakresie związanym z transakcją zakupu.

Każdy klient ma prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich zmiany oraz usunięcia w każdym momencie.

Polityka cookies

Sklep internetowy Mikoma.pl (sklep działający pod adresem http://www.mikoma.pl, sprzedający produkty znajdujące się w jego ofercie za pośrednictwem Internetu, zwany dalej Sklepem), szanując prawo do prywatności Użytkowników Sklepu, opracował niniejszy dokument, w którym prezentuje swoje stanowisko w sprawie wykorzystywania plików cookies.


Sklep używa plików cookies, aby zapewnić Klientom bezpieczeństwo i efektywność korzystania ze Sklepu. Poruszając się po stronie Odwiedzający (Użytkownik Sklepu) Sklep wyraża zgodę na wykorzystywanie przez Sklep plików cookies. W każdej chwili Odwiedzający Sklep może zarządzać swoimi ustawieniami cookies. Ograniczenie przez Odwiedzającego stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne w Sklepie.

Czym są pliki cookies? 
Pliki cookies są to pliki tekstowe przechowywane na urządzeniu Użytkownika (Odwiedzającego Sklep). Pliki cookies umożliwiają Sklepowi rozpoznawanie poprzednich preferencji Użytkownika (Odwiedzającego Sklep) podczas kolejnej wizyty w Sklepie. Plik cookie nie zawiera ani nie gromadzi informacji.

Do czego Sklep wykorzystuje pliki cookies? 
Sklep wykorzystuje pliki cookies, aby dostosować stronę do preferencji Użytkowników, ułatwić nawigację po stronach oraz zapewnić bezpieczeństwo dokonywanych zakupów. Nie przechowujemy w plikach cookies danych osobowych lub innych poufnych informacji.

Z jakiego rodzaju plików cookies korzysta Sklep?

  • Cookies sesji - działają tylko podczas przeglądania stron Sklepu umożliwiając tym samym prawidłowe ich funkcjonowanie. Są również wykorzystywane przez serwer do przechowywania informacji o działaniach, w przypadku zerwania połączenia z serwerem Użytkownik może wrócić w to samo miejsce na stronie.
  • - Cookies trwałych - pozostają na urządzeniu po odwiedzeniu Sklepu, co oznacza, że Sklep może zapamiętać ustawienia Użytkownika podczas kolejnych odwiedzin. Dzięki temu Sklep staje się łatwiejszy w nawigacji i zapamiętuje preferencje Użytkownika.
  • - Cookies podmiotów zewnętrznych - umożliwiają dostosowanie wyświetlanej strony do preferencji Użytkownika w momencie, gdy dokonuje zakupów.

W przypadku zmiany zapisów niniejszej polityki prywatności, Hurtownia Bielizny Mikoma poinformuje Klientów o zmianach na niniejszej stronie.